ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

  • Τσιμισκή 139 Θεσσαλονίκη 
  • 2310 244 767
  • ----

AIS8ANOMASTEΕίναι καιρός να περπατήσουμε σε καινούργια μονοπάτια.

Το κλειδί για να συμβεί αυτό είναι το συναίσθημα.

Είναι πολύ μικρός ο χώρος που μας έχει επιτραπεί για τα συναισθήματα μας και έχουμε παρακινηθεί να νιώθουμε αδύναμοι ή φοβισμένοι.

Πολλοί από μας δεν θέλουμε να πάμε πέρα από αυτά τα συναισθηματικά φράγματα και να περάσουμε μέσα και πέρα από τα προσωπικά μας όρια γιατί μπορεί αυτό να αποβεί οδυνηρό. Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε πως να αισθανθούμε είναι ότι φοβόμαστε τα συναισθήματα μας. Δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, μας γεννούν μια αίσθηση αποδυνάμωσης, αβεβαιότητας και ανασφάλειας.Πολλες φορές δεν ξέρουμε, πως να διαχειριστούμε αυτό που αισθανόμαστε.

Τις περισσότερες φορές το μόνο που θέλουμε είναι αποδοχή. Αισθανόμαστε ότι κανείς δεν θα μας συμπαθήσει αν κάνουμε κάποια πράγματα. Όποτε αντί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πράξει και να αισθανθεί όπως πραγματικά νιώθει “συμμορφωνόμαστε” στις “επιταγές” των άλλων. Απο εκεί λοιπόν πηγάζει ο Θυμός. Έχουμε θυμό επειδή κρίνουμε τι μπορεί και τι δεν μπορούμε να νιώθουμε. Έχουμε ένα όριο στο σύστημα των πιστεύω μας σύμφωνα με το οποίο όταν αναδύεται κάτι που είναι συναισθηματικό και γεννάει πόνο ή θυμό τότε αυτό χαρακτηρίζεται ως “μη καλό”. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να πάψουμε να ακροβατούμε γύρω από τα πράγματα για να αποφεύγουμε τα συναισθήματά μας.

Αν δεν δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να αισθανθεί -  εκφραστεί, δεν μπορούμε να μάθουμε.

Αισθανόμαστε...Εκφραζόμαστε!

Το συναίσθημα μας δίνει ζωή!