Εκτύπωση

ap samarasΑπόστολος Σαμαράς

Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοπαθολόγος, Ψυχοθεραπευτής.
Πτυχιούχος Παν. Παρισίων - Paris VIII
Μετεκπαίδευση D.E.A. - Paris VIII

Μέλος:

1. ΣΠΟΥΔΕΣ
Α. ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο Κλινικής Ψυχολογίας και Παθολογίας (Maitrise de psychologie clinique et pathologique) του Πανεπιστημίου Παρισίων Paris VIII με το βαθμό "λίαν καλώς".
Β. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Δίπλωμα εμβαθυμένων σπουδών D.E.A. (Diplome d' etudes approfondies) του τμήματος εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Παρισίων Paris VIII με θέμα "Πολυαναφορικές προσεγγίσεις, καταστάσεις, πρακτικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά συστήματα".

2. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Α. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο τμήμα Κλινικής Ψυχολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων Paris VΙΙΙ, εκπόνησα την πτυχιακή. μου εργασία με θέμα "ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ"
Β. Διετής πρακτική εξάσκηση και εργασία στη Γαλλική ένωση των κέντρων συζυγικής συμβουλευτικής Παρισίων, (Association Francaise des Centres de Consultation Conjugale), με εξειδίκευση στη συζυγική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

3. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ
Α. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών στο τμήμα εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Παρισίων Paris VIII, εκπόνησα τη μεταπτυχιακή μου εργασία με θέμα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ"

4. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Α. Γαλλικά: Πολύ καλή γνώση της γλώσσας.
Β. Αγγλικά: Καλή γνώση της γλώσσας.

5. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Πολύ καλή γνώση εφαρμογών WINDOWS.

6. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υποστηρικτική, συμβουλευτική και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία. Ιδιαίτερα, εργάζομαι πάνω σε θέματα επικοινωνίας, διαπροσωπικών σχέσεων, εξάρτησης ασχολούμενος με οικογενειακή και συζυγική ψυχοθεραπεία, με εξειδίκευση στις βραχείες Θεραπείες. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες μου απευθύνονται σε άτομα με ψυχοσωματικές διαταραχές (ταχυκαρδίες, αρρυθμίες, σωματόμορφες διαταραχές πόνου, υποχονδρίαση), με αγχώδεις διαταραχές (άλγος, στρες, πανικός, αγοραφοβία, φοβίες, έμμονες ιδέες, ανασφάλεια), με διαταραχές διάθεσης (κατάθλιψη, τάσεις και απόπειρες αυτοκτονίας), με διαταραχές ανάπτυξης (ανωριμότητα, διανοητική καθυστέρηση, αυτιστική διαταραχή, δυσκολίες εκμάθησης), με ψυχογενή ανορεξία ή βουλιμία, με ψυχαναγκαστική διαταραχή, με διαταραχές ύπνου, με διαταραχές προσωπικότητας, ταυτότητας φύλου, με προβλήματα συμπεριφοράς, κοινωνικής επανένταξης, επικοινωνίας, διαπροσωπικών σχέσεων, με τοξίκωση και στερητικό σύνδρομο, με άτομα εξαρτημένα (ναρκομανή, αλκοολικά), καθώς και με σεξουαλικές δυσλειτουργίες και σεξουαλικές παρεκκλίσεις.
Ως εξειδικευμένος επικοινωνιολόγος παρέχω τις υπηρεσίες μου σε οργανισμούς, διαφημιστικές εταιρείες, ιδρύματα, Ευρωπαικά προγράμματα, ιδιωτικές εμπορικές επιχειρήσεις, δημόσιες και δημοτικές αρχές. Επιπλέον, ασχολούμαι με την οργάνωση και λειτουργία κέντρων παροχής υπηρεσιών, προγραμμάτων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και με τη στελέχωση αυτών.

7. ΕΡΕΥΝΑ
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών συμμετείχα στην ερευνητική ομάδα του Tobie Nathan, καθηγητή της Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Paris VIII, με αντικείμενο “Θεραπευτικές μεθοδολογίες της ψυχανάλυσης και πρακτικές θεραπείες”.
Στον Ελλαδικό χώρο, από το 1994, ασχολούμαι με έρευνα σχετικά με τα "Αναστενάρια". Στοιχεία και συμπεράσματα της έρευνας αυτής παρουσίασα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ομιλίες και συνεντεύξεις.

8. ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

9. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

10. ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΟΜΙΛΙΕΣ


11. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ – ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ